Вчера и днес на изкуственото игрище в двора на бившето ПУ „Стоян Заимов“ в град Чирпан се проведе традиционния футболен турнир на малки вратички.
Тази година за първи път срещите се проведоха през почивните дни – събота и неделя.

В състезанието се включиха 12 отбора, разделени в 4 групи по 3. Отбелязваме присъствието на 3 отбора от Първомайско, 2 от Стара Загора и традиционния отбор на село Партизанин.

Сериозни забележки към схемата на провеждане на турнира, които споделих пред камерата на Телевизия „Нико Нет“. Срещите във всяка една група се изиграваха една след друга, т.е. отбор трябваше да играе 2 срещи последователно и в това горещо време везните наклониха към дадени тимове, които почиваха повече. Би следвало при тази схема и вторите тимове в групите да получат шанс за класиране към директните елиминации. Да се надяваме догодина да се повиши още нивото на организация и повече отбори да вземат участие в традиционния градски турнир по футбол на малки вратички в Чирпан.

В съботния ден бяха изиграни срещите в групите, като единствено победителят от всяка група продължава напред.Най-интересна се оказа срещата между „ЦСКА“ (миналогодишния шампион) и „Бързи и яростни“ в група Д. След 1:1 в редовното време, изпълнението на дузпи реши напред да продължат момчетата от „Бързи и яростни“.

В неделния ден на полуфиналите се срещнаха „Бързи и яростни“ с отбора на „Градина“ както и „Ортопедите“ (Чирпан) с „Лос бланкос“ (Стара Загора). След по-добра игра до финала се добраха – „Ортопедите“ и „Градина“. В мач за трето място по-класни се оказаха „Бързи и яростни“.

Във финала чирпанлии показаха безапелационна игра и разгромиха гостите от село Градина с 7:2.

Честито на момчетата от отбора на „Ортопедите“ в състав: Илия Илиев, Нанко Казаков, Трифон Трифонов, Петко Нанков, Атанас Геренов, Петър Нолев, Михаил Стоянов, Даниел Георгиев.

Наградният фонд на турнира за втора поредна година е 500 лв. За най-комплексен играч бе определен Петър Нолев, за най-добър вратар – Илия Илиев, за най-атрактивен играч – Николай Бонев, за най-полезен играч – Красимир Видев. Спечелената парична награда от 250 лв. „Ортопедите“ дариха на Боян от Чирпан, който има нужда от операция в чужбина.

След награждаването двата чирпански тима заели 1-во и 3-то място по стара чирпанска традиция изпиха по няколко студени бири в компанията на рефера на турнира – Танко Йорданов.

Видео от турнира и кратък коментар от мен (Росен Иванов) – ТУК.
Снимки може да видите във фейсбук страницата – ТУК

Градски турнир по футбол Чирпан 2018