cirkТретото заседание на Общински съвет Чирпан привърши за 6 минути. В 14,00 ч. в голямата зала, където се провеждат заседанията на съветниците присъстваха 17 души (ГЕРБ, БСП, Коалиция Чирпан и Росен Иванов – независим). Отсъстваха 4-ма общински съветници тези от ДПС. Странно бе отсъствието на цялата група на ДПС, неудомявам как не един, двама или трима, а цели четири души отсъстваха от стартирането на сесията. В последствие от хора присъстващи в залата научих, че те са се появили точно в 14:06 минути, след като бе изчерпан дневния ред или по-скоро не бе избран председателстващ днешната сесия. Как точно днес те закъсняха и то всичките?! Въпроси без отговор, или оставям на Вашето въображение да измислите, но истината я знаят само и единствено те.

Какво се случи всъщност и защо бе провалена днешната сесия, която според мен е с огромно значение. След изчерпване на първа точка от дневния ред (за пореден път отпадна избора на председател на Общински съвет Чирпан поради липса на предложения). Премина се към избор на председателстващ днешното заседание. По правилник общинският съвет в случай, че няма избран председател, може да избере общински съветник, който да води сесията. В случая имаше само едно предложение това на Даниела Драгийска от БСП. Странно за мен бе гласуването въздържал се на ГЕРБ (5 души) и Коалиция Чирпан (4 души), които по този начин спряха заседанието, тъй като „За“ избора имаше 8 гласа, а „въздържал“ се 9 гласа при нужния кворум да бъде избран председателстващ от 11 съветника.

Дали това е политически цирк или бойкот на работата на един общински съвет оставям на Вашето лично мнение.

Защо гласувах „за“ и подкрепих избора на Даниела Драгийска за председателстващ сесията:

 1. Изборът на общински съветник за председателстващ по никакъв начин не трябва да се свързва с политически възгледи т.е. тук говорим за съветник, който ще води 1 единствена сесия. Ролята на председателстващия опира единствено до провеждането на заседанието и след изчерпване на дневния ред той си заема функцията на общински съветник съгласно правилника. Бих подкрепил всяка една кандидатура що се отнася до ползата на съвета в неговата работа.
 2. В заседанието днес фигурираха пет много важни точки за дейността на съвета. Включените точки за приемане на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и решение за създаването на постоянните комисии към Общинския съвет за мен са ключови.

Кому е нужно този бойкот?! Искаме да се покажем силни и придаваме тежести?! Няма лошо, но не на гърба на гражданите, които ни гласуваха доверие да работим, а не да правим циркове.

Бих изразил възмущение от този бойкот най-малкото, защото хората искат резултати от общинските съветници. Да си припомним клетвата, която всички положихме само преди няколко дни,  а именно: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Чирпанска община и да работя за тяхното благоденствие.“

Хора, загърбете политическите си интереси и егоизма нека заедно да вземаме най-правилните решения за гражданите на Общината! Допитвайте се по-често до мнението на гражданите!

Политически цирк или бойкот?!

3 thoughts on “Политически цирк или бойкот?!

 • 26.11.2015 at 19:49
  Permalink

  Здравейте Росен! Май профилактиката на БСП върху Вас е дала вече резултат..Как така цели 3 групи не подкрепят тази Драгийска, а само ти ги подкрепяш бившите комунисти? Защо не излезе с предложение най-възрастния общинар да води днешното заседание? Или пък да предложиш на ротационен принцип да се водят заседанията и така да няма търкания-има хиляди варианти..но ти си замълчал и лекичко си вдигнал ръчица да подкрепиш комунягите…Е лъсна работата вече..Още от самото начало сте ми доста подозрителен..сигурно дядо ви е имал портрет на Сталин в коридора…“Крушата не пада по-далеч от дървото“…

 • 26.11.2015 at 21:58
  Permalink

  Ти си имаш право на позиция и навярно си прав за себе си. Прави впечатление менторския стил на поднасяне на информацията.Илиза, че само ти и БСП работите за Чирпан. Виждаш ли всички други са циркаджии.Та какво предлагаш ти „Роско“, да се консруира ОС и да започне работа „в полза на чирпанлии“. Каква би била първата работа, която ти ще свършиш? Кметицата на общината ти предлага да гласуваш актуализация на бюджета.Същата е изхарчила едни 100 хил. лв. без решение на ОС и ти работарко бързаш да покриеш беззаконието.А може би имаш приятел мераклия да ползва язовир в разрез с закона за водите? Мисля, че е време да се замислиш дали като се появи като „независим“ не обслужи нечии политически интереси.

 • 27.11.2015 at 0:32
  Permalink

  Уважаеми читатели, това е лична моя позиция с която не искам да ангажирам никого. Аз смятам, че важните точки, които днес трябваше да се разгледат са т.2, т.3, т.4, т.5 и т.6 от проекта за дневен ред. По останалите последни две точки имам собствено мнение, което щях да изложа по време на заседанието. Всички днес можехме да гласуваме и да приемем правилник и да определим състав на комисиите, нещо без което общинския съвет не може да работи качествено. Председателстващ днешното заседание можеше да бъде всеки един общински съветник, не виждам проблем това да бъде Даниела Драгийска (най-малкото ако Вие незнаете тя е единствения юрист в този общински съвет). Мислите ли, че ако беше направено друго предложение освен нейното то щеще да бъде подкрепено?! Аз жестоко се лъжа.. Явно бойкотът е планиран предварително.

Comments are closed.