Уважаеми съграждани,
преди месец се разрази бурно недоволство във връзка с внесеното предложение от група общински съветници за вдигане на заплатите на общинските съветници. Тогава аз дадох гласност, че средствата, които получавам ще бъдат насочени към културни и спортни мероприятия.

През последните две години откакто ме избрахте за общински съветник аз неколкократно съм подпомагал различни каузи и дейности. И ще продължа да го правя и занапред.

Много приятели разбраха идеята и обосновката защо заставам зад предложението за промяна на възнагражденията на общинските съветници. Други явно не искаха или не бяха толкова запознати с предисторията на това мое решение. Тази година по мое предложение в културния календар на община Чирпан бяха включени събития свързани с исторически личности от Чирпанско. Състоянието на спортните бази (стадион) в града ни е ужасно. На него обаче спортуват не само децата, а и много от съгражданите ни. По време на заседанията на постоянните комисии в общински съвет неколкократно ми бе заявявано от ръководството, че средства а и възможност за организация няма.

На 21 май 2017 г. се навършиха 140 години от рождението на Костадин Нунков. Чирпанлия, отдал живота си в борбите за освобождение на българите от Македония и Одринска Тракия. Събитието бе включено в културния календар на Община Чирпан по мое предложение. Въпреки това, от ръководството на общината никой не уважи честването. Благодарности към малцината жители на Чирпан и групата от село Спасово, които намериха време и желание и отдадоха почит към делото на войводата Нунков. Със средства от възнаграждението ми като общински съветник в кратка брошура бе отпечатано житието на Костадин Нунков. В тираж от 200 бройки те бяха разпространени сред населението на община Чирпан. Това е част от инициативите, които аз като общински съветник съм поел.

Идеята за организирането на Детско футболно шоу не е от днес. Тя се зароди още в края на миналата година, когато приятели споделиха идеите си пред мен. Едва ли има човек, който да откаже едно такова мероприятие свързано с децата. Децата на Чирпан заслужават много казвал съм го не веднъж.

Гражданска инициатива „Футболни усмивки за децата“ стартира дейността си с провеждането на Детско футболно шоу „Аз обичам футбола“. На 27 май 2017 г. (събота) от 10:30 ч. на изкуственото игрище в двора на бившето ПУ „Стоян Заимов“ в град Чирпан официално ще бъде даден старт на събитието. Надяваме се това шоу да стане традиция и да се провежда всяка година.

С поредица от игри ще бъдат определени най-добрите сред децата разпределени в няколко групи. Участниците могат да са ученици от I до XII клас, като записването става на chirpan@abv.bg или на място преди официалния старт. За всички участници са осигурени награди изцяло финансирани от възнаграждението ми като общински съветник.

Очакваме Ви.

Гражданска инициатива „Футболни усмивки за децата“